Реч на Доналд Тръмп по повод смъртта на Фидел Кастро:

Днес светът отбелязва кончината на брутален диктатор, който потискаше собствения си народ в продължение на почти шест десетилетия. Фидел Кастровото наследство е  наказателни отряди, кражби, невъобразимо страдание, бедност и отричането на основните права на човека.
Докато Куба остава тоталитарен остров,  днес отбелязваме крачка към отдалечаване от ужасите търпени твърде дълго, и към бъдещето, в което прекрасните кубински хора да заживеят в свобода, което заслужават.
И макар че трагедиите, смъртта и болката, причинени от Фидел Кастро не могат да бъдат изтрити, нашата администрация ще направи всичко по силите си, за да се гарантира, че  кубинския народ най-накрая може да започне пътуването си към просперитет и свобода. Присъединявам се към многото кубински американци, които ме подкрепиха толкова силно в президентската кампания, включително бригада 2506  на Асоцияцията на ветераните , одобрена от мен, с надеждата, че един ден скоро ще видим свободна Куба.
Donald J. Trump

Превод – Зарата

ПП:А ето и един чудесен коментар на Вл. Каролев, като надгробно слово за Фидел:

Фидел Кастро бил умрял. Страшна мъка в университети в Русия, Венецуела и Калифорния. И сред някои „професори“ в УНСС. Ел Коменданте който остави Куба след 60 години управление в същото състояние в което с преврат взе властта : коли от 1950 те години, къщи от първата половина на 20 век, купони за почти всички стоки. Как да не им е мъчно на соц професорите за тази убавина?


image0 (9K)