Розмари де Мео от книгата ѝ „Стопанката на Господ“: Как се нарича водата

ВОДИЦИ или КАК СЕ НАРИЧА ВОДАТА – метод, описан в книгата на Розамри де Мео в книгата ѝ  „Стопанката на Господ“, станала изключително популярна с това, че езичеството на българина е философия на етническа основа, която почита природата и нейните проявления

5-ти срещу 6-ти – наричане на водата
6-ти Мъжки водици
7-ми Женски Водици

Всяка година публикувам магията, пише Розамри де Мео в профила на книгата си във фейсбук. И продължава:  И все повече българи наричат водата си, проумели, че тя има памет.
Много хора прочетоха „Стопанката на Господ“ и започнаха да правят и други обреди. Това ме радва и стопля изключително много.

Сега ще напиша нещо много важно, въпреки, че и него съм повтаряла, но то най-трудно се чува:
На 5-ти януари казват, че водата чува най-много и че срещу 6-ти през нощта се отваря небето и онази Сила, на която всеки й е дал име помага на магията и надеждата на всеки.
Да, тази нощ може да бъде едно прекрасно начало!
Но наричането само една нощ не върши никаква работа!!!
То е като да ходиш на курс за художник един ден и да решиш, че можеш да нарисуваш истинска картина.
Ако наистина искаш да се потопиш в добрата , стара магия и да усетиш сбъдването й, ЩЕ НАРИЧАШ ПОНЕ ЕДИН МЕСЕЦ, ВСЯКА ВЕЧЕР!!! За да си позволиш да разбереш какво всъщност искаш, да го отхвърлиш, да го приемеш отново, да намериш правилните думи, да ги поизчистиш, да забравиш едни, да се сетиш за други, да свикнеш с гласа си, да проговориш езика на корена си, да изтекат всички натрупани сълзи, пък да проумееш накрая, че има ЕДНО, КОЕТО АКО НАПРАВИШ УТРЕ, ВСИЧКО ОСТАНАЛО ЩЕ СЕ ТЪРКУЛНЕ ПО-ЛЕСНО! И да го изречеш с хладен ум и чисто сърце!
Отказах ли те? Добре, че те отказах навреме! По всяка вероятност, ти си като онези хора, които години наред започват да ходят на фитнес. Накрая успяват да отидат веднъж с най-добрата си приятелка или приятел и разбират, че красотата и здравето изискват яко усилие, лишения и потене. И се отказват. Такъв човек промяна няма как да постигне. Но може да бъде изключително изобретателен в намирането на оправдания за лошия си живот.
Сърдиш ли ми се? Не?! Запретваш ръкави? Разгеле! На това му викам аз добра почва за добър вещерлък! Сполука да ти е!
Тогава моля те, прочети съсредоточено всички стъпки в този обред, опитай да ги разбереш и спокойно се потопи в магията!
Дали ще проработи ме питаш?
Това е много стара магия. А магията – старо знание.
За мен работи от години.
А колко работи за теб, зависи от Силата ти, Куражът ти, Вярата ти и колко ти тежи думата. Най-вече – от проумяването какво ТОЧНО искаш, за да бъдеш щастлив!
Ще се обърна и към религиозните хора, които изпитват съпротива към това старо пред християнско тайнство..
ЕЗИЧЕСТВОТО Е ФИЛОСОФИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА, КОЯТО ПОЧИТА ПРИРОДАТА И НЕЙНИТЕ ПРОЯВЛЕНИЯ!
Смятам, че всеки мислещ и развиващ се човек рано или късно разбира, че е „езичник”, че Бога е свещен, личен избор и името му и пътя към Него не могат да бъдат „правилни и неправилни”. Те просто СА!
Това старо наричане е проявление на изконната вяра на българите, че природата е Творецът и заедно сътворяваме живота си в единение и равновесие с Нея и стихиите й. Защото българинът е имал вяра и мъдрост преди да познае Христа… или Мохамед!
Подарете тази Магия на децата си! Позволете им да станат част от старата българска приказка! Важно е те да продължат да я разказват.
И направете ми една услуга, не наричайте това тайнство „вълшебство”, бихте излъгали! Не сменяйте същинското му име, за да сте в мир с предразсъдъците си. Децата ви нямат вашите страхове.Това Е Магия и истинското й име е част от силата й!
Това е всичко от мен, Добросторнико.
И НЕКА РЕЧЕНОТО ТИ В ТАЗИ НОЩ, ДА БЪДЕ СТОРЕНО УТРЕ ПО ИЗГРЕВ!

image0 (9K)