Рокер и сестра му продават наркотици, тя има дете на 2 години (снимка)

Рокер от Пловдив и сестра му са арестувани при акция на Криминална полиция в петък следобед в квартала „Кючук Париж“, предава TrafficNews.bg

[ad id=“225664″]

Акцията започнала, когато бил спрян за проверка автомобил „Рено Канго“. В него са задържани двама 28-годишни пловдивчани. Намерени са няколко грама марихуана, които един от арестуваните купил минути по-рано от дилъра си Иван Гановски.

Непосредствено след това ченгетата задържат 23-годишния рокер Гановски и 27-годишната му сестра Мария. Първоначално Иван успял да се изплъзне на служителте на реда и да заличи следите – от престъпната си дейност, в дома си. Полицаите намерили само найлонови торбички със следи от марихуана. В дома на сестра му – в кухненски шкаф и в хола, наркоченгетата открили  близо 140 грама марихуана.

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура, където е образувано досъдебно производство. Един от задържаните е освободен и разпитан като свидетел, а мярката за неотклонение на Иван и Мария Гановски, както и на третия арестуван – Александър Попов, е удължена със 72 часа.

[ad id=“263680″]

Днес Окръжен съд остави Иван и Мария зад решетките. Защитата им поиска по-леки мерки, като се опита да умилостиви съда с факта, че жената има малко момченце на 2 години.

Наблюдаващият прокурор Тодор Павлов обаче поиска те да останат в ареста, акцентирайки върху малкия, но много печеливш „семеен бизнес„, който двамата развивали от дълго време. Има информация, че двамата системно са продавали „трева“ и са имали много клиенти рокери. Срещу Гановски има обвинение, че е управлявал пистовия си мотор дрогиран.


image0 (9K)