Роман и Ромът в инфарктен дуел! Цветан даде уникален урок на своите събратя

С инфарктен дуел, в който един от състезателите се запали, другият се отказа в едната игра, а резултатът се реши в последната битка с разлика от 36 стотни от секундата, приключи участието си единият от фермерите в четвъртото издание на „Фермата: Съединение“.

[ad id=“225664″]
На Арената за дуели снощи оставането си в шоуто защитаваха младият емигрант Роман Банев и строителният предприемач от ромски произход Цветан Ангелов. Те премериха сили и знания в първия мъжки дуел този сезон, след който шоуто напусна Цветан.

С едва 36 стотни Роман победи опонента си Цветан. Това е и най-малката разлика във времето за изпълнение на битка между участници в историята на шоуто досега. Дуелът, който водещите Иван и Андрей нарекоха „Роман срещу ром“, бе и последното съревнование, в което влязоха тукашните българи и емигрантите преди да се състои обединението на двата отбора – основна мисия на четвърти сезон на шоуто.

38-годишният строителен предприемач Цветан Ангелов постави зрелищно начало на дуела, като излезе на арената, съпроводен от цигански оркестър, кръстен от него с името „Пернишки ритми“. Мисията на Цветан в шоуто е да даде пример за интеграцията на етноса си, като покаже на ромите, че могат да бъдат трудолюбиви, грамотни и успешни. Преди да напусне предаването той благодари, че никой във „Фермата“ не е имал предразсъдъци спрямо него. За първи път участник във формата прави това, за първи път той поиска прошка от всички вечерта преди да отиде на дуел, с ясното съзнание, че след двубоя може да не се върне и да не останат някои с лоши чувства.

Победата на Роман до последно беше под въпрос. След неубедителния си старт в първата битка, младежът не успя да подреди буквите от българската азбука. Цели 25 минути Роман не откри намери правилната им последователност и в крайна сметка сбърка местата на 6 букви. Цветан също не успя да се справи с минаването през летви и пренасянето на чувалите с букви и се отказа от битката, която носи 1 точка. Това доведе до служебна победа за Роман в първата битка, с която той призна, че не се гордее.

[ad id=“263680″]

След равен резултат при въпросите от Алманаха, Цветан успя да вземе четвъртата битка от Роман, която се оказа и доста зрелищна. В опита си да изпълни последната част от играта и да запали с факла надписа „Фермата“, Роман успя на два пъти да падне, зле да се удари и в крайна сметка даже и да се подпали. Решаваща за победата на младия емигрант се оказа петият двубой, който той извоюва с преднина едва от 36 стотни от секундата – най-малката разлика в историята на шоуто досега.

А Цветан много сърдечно поздрави опонента си за победата.

Най-яростен и емоционален поддръжник на Цецо беше неговият съотборник Георги Янков, който постоянно го насърчаваше и му крещеше да не се отказва.

В изказванията си за Цветан всички без изключение, били те от от отбора на тукашните българи или от емигрантите, бяха единодушни, че ромът е много работлив, образован, с богат речник, душата на компанията. Изтриха се дори пререканията му с Росица и обидите, които той ѝ отправи и остана единствено възхищението на съотборниците му, че той е пример за неговия етнос как ромите могат успешно да се интегрират в обществото.

[ad id=“236999″]
Тази вечер ще стане ясно кой е изборът на Цветан за фермер на седмицата и как ще се случи обединението между двете групи – българите, избрали да останат в родината си, и тези, решили да градят бъдещето си извън нея.


image0 (9K)