„РУМДО 73” ООД – един от най-добрите хлебопроизводители в Стара Загора

„РУМДО 73” ООД – един от най-добрите хлебопроизводители в Стара Загора

„Румдо 73” ООД – Стара Загора е семейна фирма, която започва да развива своята дейност в областта на хлебопроизводството през 1993 година. Тогава е открита първата фурна в кв. ”Трите чучура – север” в Стара Загора. Днес фирмата е позната в цяла Старозагорска област и разполага със собствена база, разположена на площ от 3 декара. Изградени са две производствени халета, модерно оборудвани със съвременни италиански и австрийски машини – лентова пещ на фирма SIMER, ротационна пещ от ZUCCELLI (Италия), два силоза за съхранение на брашно, които са произведени и монтирани от фирма HP-TECHNIK (Австрия). През 2010 година фирмата закупува и собствена мелница, в която се подбира най-качественото зърно от региона за производството на брашно.

В „Румдо 73” работят над 40 човека производствен персонал – майстори хлебари и сладкари с дългогодишен опит. Фирмата разполага с модерен автопарк, което гарантира бързи и безпроблемни доставки.

Цикълът на хлебопроизводството е напълно механизиран. По пътя на хляба, от мелницата към брашновоза, през силозите в завода, до замесването на тестото, никъде не фигурира факторът „човешка ръка“, което е гаранция за отлична хигиена и по-добро качество. Осъществява се ежедневен контрол, при който се следи за стриктното спазване на технологичните процеси.

Хлебозаводът произвежда богат асортимент от продукти. Освен традиционните бял хляб – заводски тип „Стара Загора” и хляб „Добруджа”, клиентите могат да се насладят и на други здравословни продукти като типов и немски хляб, хляб с тиквено семе, хляб с фибри, лимец или ръж. Пълнозърнестото брашно за специалните хлябове е без добавки и консерванти, с отлични показатели и идва директно от мелницата на фирмата.

rumdo190916-25

За празничните и специални дни (тържества, сватби, кръщенета) „Румдо” предлага вкусни козунаци, кексове, майсторски изработени козуначени пити и крави.
Най-новото, с което фирмата може да се похвали, е тунк машина за производството на дребни сладки с различни заливки.
Приготвят се сладкарски изделия от многолистно тесто, както и голямо разнообразие от закуски – кашкавалки, милинки, банички, франзели, питки за хамбургер и хот-дог.

Госпожа Димитрина Миткова, собственик на „Румдо 73”, с гордост заявява:
„Няма нищо по-голямо от хляба! Затова изключително много държим на качествата на нашата българска пшеница, която е с много добри хлебни показатели и с нея се прави хубав, вкусен хляб. Продължаваме да се развиваме – напред и нагоре, за да можем да задоволим вкусовете на всички наши клиенти.”

Специално за читателите на ЗАРАТА, г-жа Миткова сподели какво означава името на фирмата.

„Когато създавахме семенната фирма, решихме в името й да има по една буква от нашите имена. Така се роди РУМДО 73:
РУ – като имената на нашите деца, Румелия и Руслан
М – Миткови, фамилията на семейството
Д – Димитрина Миткова, защото аз започнах семейния бизнес
О – за благозвучие
73 – годината, в която сключихме граждански брак със съпруга ми.”

Госпожо Миткова, а каква е тайната рецепта за производството на вкусен хляб?

За да се направи вкусен хляб, са нужни много работа, много всеотдайност и много любов!


image0 (9K)