Румен Петков: Ще има жертви, ако патриотите останат сами в една стая

„Степента на напрежение или на зависимост от външни фактори в коалиционния партньор на ГЕРБ излиза извън всякаква норма на хигиена“, смята лидерът на АБВ

[ad id=“225664″]

Мисля, че ситуацията в т. нар. „патриоти“ е до такава степен тежка, че ще има жертви, ако ги оставим в една стая. Там има органическа неприязън помежду им. Сега е очевидно, че степента на напрежение или на зависимост от външни фактори излиза извън всякаква норма на хигиена. Това заяви в ефира на Канал 3 лидерът на партия АБВ Румен Петков.

Петков, който е бивш вътрешен министър от квотата на БСП в тройната коалиция, отговори и на въпроси, свързани с националното съвещание на социалистите, на което бе представена тяхната „Визия за България“.

По повод на думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, че с инициативата визия за България социалистите не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата, Румен Петков коментира: „Тук ще трябва компетентната помощ на психиатъра д-р Николай Михайлов. Ние от АБВ от дълго време и с много аргументи обясняваме, че всъщност ГЕРБ и БСП са една и съща монета.“

[ad id=“263680″]

„За съжаление има достатъчно примери как БСП не реагира достатъчно. Но ако БСП сама си казва, че не е алтернатива на ГЕРБ, това е много страшно“, продължи Петков.

Лидерът на АБВ коментира случая с решението на КЗК срещу сделката за изкупуването на ЧЕЗ от дружеството „Инерком“ на Гинка Върбакова. Румен Петков прогнозира, че решението на КЗК би паднало в съда, ако „Инерком“ обжалва.

„Мисля, че при този натиск от неправителствени, професионални среди, партии, почтеното е госпожа Върбакова да не обжалва. По мое скромно мнение съдът ще свали решението на комисията“, каза Румен Петков.

[ad id=“236993″]

„Мисля, че ако започне процедурата отначало и държавата се изправи с целия си авторитет пред чешката държава, ще успокои ситуацията. С направеното досега, и то не от вчера, мисля, че има всички основания ЧЕЗ да ни зашлеви в Европейския съд и гяволъка и политическата спекула да я платим всички ние“, предупреди лидерът на АБВ.

Румен Петков отговори и на въпроси, свързани с кризата около чумата в Ямболско и избиването на животните там.

„Такъв тип цинизъм – да мъкнеш медиите със себе си, да се качиш на каручката и да спекулираш по грозен начин, само за да те дадат по телевизора вечерта, и да си тръгнеш след това без да предприемеш нищо – и Мая, и Корнелия. Който ходи там, според мен допусна грешка“, разкритикува бившите си съпартийки Румен Петков.

[ad id=“218548″]

„Вече пет години ние ликвидираме поголовието, в Бургаска, Ямболска и Хасковска област. Ако има чума – държа да бъдем чути докрай. От АБВ след сериозни консултации с научните среди настояваме да не се избиват животни без доказан здравен статус. Непускането за проби е наслагване на напрежение поради липса на комуникация – липсата на комуникация и политическата спекула“, продължи лидерът на АБВ.

„От АБВ искахме създаване на фонд Профилактика – сигурен съм, че личният потенциал на министър Порожанов ще му позволи да намери тези средства. Аз се чудя нашите евродепутати къде са“, добави Румен Петков.

Той предупреди, че следващата голяма криза може да е африканската чума по свинете, каквато вече има в съседна Румъния.

[ad id=“236999″]

„От АБВ предупреждаваме, че следващата голяма опасност е африканската чума по свинете. Трябва да има мярка и в глупостта – дори в Народното събрание“, каза Румен Петков.


image0 (9K)