Румънски тираджии на съд за кражба на гуми във Франция

narqzani gumi

Френската полиция разби и джебчийска мрежа от Босна, която принуждавала момичета да крадат, като всяко от тях носело между 16 хил. и 20 хил. евро на месец

[ad id=“225664″]

Френската прокуратура поиска присъди от две до пет години затвор за 13 румънски тираджии и шест години за техния шеф за кражбата на 700 гуми от тирове, предаде АФП, цитирана от бТВ.

Шофьорите работели за румънската фирма „Евитранс“. Те крадели гуми по време на почивките си във Франция и после ги откарвали с товара в тировете си в Румъния. Там ги продавали за между 200 и 350 евро, което е равно на месечната им заплата.

[ad id=“236993″]

В периода 2013 г. – 2016 г. са извършени 80 такива кражби. Загубите от тях възлизат на 676 хил. евро.

Тираджиите освен това източвали и горивото от други камиони с помощта на помпи, не само във Франция, но и в Германия, Австрия и Белгия.

Те са били разкрити чрез проследяване на сигнала на мобилните им телефони.

Делото срещу тях се гледа в град Рен. Седмина от обвиняемите вече са в предварителния арест.

[ad id=“236999″]

Същевременно френската полиция разби и джебчийска мрежа от Босна, която действала в района на „Дисниленд“ в Париж и в градския транспорт в големите френски градове, предаде АФП.

Обвинения са повдигнати на 12 души, 10 от които са в предварителния арест. Членовете на мрежата били от ромски кланове. Смята се, че те са подтиквали тридесетина момичета да крадат в цяла Франция. Задържаните са мъже на възраст между 24 и 52 години. Самите предполагаеми крадли не са обвинени.

[ad id=“237001″]

Смята се, че всяко от момичетата, работещо за мрежата, е носело между 16 хил. и 20 хил. евро на месец. Като цяло кражбите възлизат на около 2 млн. евро.

По време на арестите са извършени обиски, при които са иззети 45 хил. евро, часовник „Ролекс“ и девет луксозни коли.


image0 (9K)