Русия и ЕС подписаха споразумение за сътрудничество в Балтийско море

Според данните на представителството на ЕС в Русия сътрудничеството ще обхване сферите на запазването на морската екосистема, развитието на транспортните връзки и борбата срещу климатичните промени

[ad id=“263680″]

Русия, Германия и Европейската комисия подписаха финансово споразумение „Програма за трансгранично сътрудничество в региона на Балтийско море“, предава РИА Новости, цитирана от „Фокус“.

Според данните на представителството на ЕС в Русия сътрудничеството ще обхване сферите на запазването на морската екосистема, развитието на транспортните връзки и борбата срещу климатичните промени. Освен Русия и Германия в проекта участват и Финландия, Естония, Литва, Латвия, Швеция, Дания и Норвегия.

Посланикът на Европейския съюз в Москва Маркус Едерер приветства подписването на споразумението, което според него доказва възможността на ЕС и на Русия да си сътрудничат и в настоящата геополитическа ситуация.

„Това доказва, че в нелесните времена ЕС и Русия могат и са готови да си сътрудничат в сферите, където интересите съвпадат“, отбеляза дипломатът.

 


image0 (9K)