Русия: Не сме в еуфория след победата на Тръмп

„Русия не е в еуфория след победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, защото милиардерът може да се окаже точно толкова антируски настроен, колкото предшественика си“. Това заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

„Няма никаква еуфория. Не искам да създаваме впечатление, че сме изпълнени с надежда“, каза Рябков пред руската агенция Интерфакс. „Не очакваме нищо специално от новата американска администрация“, заяви Рябков. Той допълни, че Москва е имала контакти с екипа на новоизбрания американски президент, но не даде повече подробности.

„Позициите, които Тръмп и хората от предизборния му щаб изразиха по отношение на Русия по време на предизборната кампания, бяха доста твърди“, смята руският заместник-министър на външните работи.

Тези коментари противоречат на отношението към новия президент на САЩ, което изразиха редица високопоставени руски представители. Те бяха по-благосклонни към Тръмп, отколкото към Хилари Клинтън. По време на предизборната кампания тя няколко пъти го обвини, че е „марионетка на Владимир Путин“. Руският президент поздрави вчера Тръмп за победата и изрази готовност да направи необходимото за възстановяване на отношенията със САЩ .


image0 (9K)