Русия с нова Държавна програма за въоръжаването

Предвиждат се ядрено възпиране, високоточни оръжия, самолет с вертикално излитане

[ad id=“225664″]

Президентът на Руската федерация Владимир Путин подписва нова Държавна програма за въоръжаването, съобщи вицепремиерът Дмитрий Рогозин, предаде ТАСС.

„Да, документът е подписан от президента. Първоначално документът трябваше да бъде готов през 2016 г., но заради събитията от 2014 г., свързано с падането на цените на нефта, финансово-икономическият блок не можеше да направи точна макроикономическа прогноза“, заявява Рогозин пред вестник „Комерсант“.

[ad id=“237001″]

В края на 2017 г. се съобщаваше, че основният приоритет на новата програма е ядреното възпиране. Особено внимание ше се отдели на високоточните оръжия, както и на наземните системи. Планирано е създаване на самолет с вертикално излитане. Ограничителните мерки, които Западът въведе срещу Русия ще останат завинаги, смята вицепремиерът на РФ Дмитрий Рогозин.

„Санкциите – това е реакция на стария заклет враг срещу укрепването ни. И те ще бъдат свалени само в случай, че ние отново станем слаби“, каза той. Според вицепремиера санкциите за Русия са шанс да се проявят най-добрите черти на националния характер. В отговор на въпрос не пречат ли санкциите на превъоръжаването на армията Рогозин пояснява, че има „трудности“, но са взети мерки.

[ad id=“238430″]

„Създаден е антисанкционен щаб на колегията на военнопромишления комплекс, чиято основна задача е да не се допусне срив на сроковете на доставката на военна продукция за вътрешните и външните поръчители“, разказва вицепремиерът.

 


image0 (9K)