Руски заместник-министър на външните работи: САЩ се месят в нашите избори за президент

Русия има доказателства, че Съединените щати опитват да се намесят в президентските й избори. Това заявиха днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

[ad id=“225664″]

САЩ опитват да всеят хаос в Русия и американските санкции целят да дестабилизират страната“. Това каза Рябков на заседание на временната Комисия за защита на държавния суверенитет и предотвратяване на намеса в делата на Русия. Тя е формирана към Съвета на федерацията – горната камара на парламента на Русия.

[ad id=“238430″]

Тази комисия твърди, че западните програми за намеса в Русия често са завоалирани. „Чуждите подривни програми често се формират на принципа на мозайката – по такъв начин, че почти всеки елемент от нея може да изглежда като случайно събитие, спонтанно, без външен контролен център и на пръв поглед не противоречи на закона“, се казва в доклада на комисията.

[ad id=“263680″]

На 18 март ще се проведат избори за президент на Руската федерация. Настоящият държавен глава Владмир Путин ще бъде преизбран, коментират политически анализатори.

 


image0 (9K)