Само за богати и известни – построиха първия мол за милионери

Богатите, известните и тези, които копнеят да живеят като имат ново изкушение. Носи име като от „1001 нощ” – нарича се Ал Хазм и е търговски център. Той обаче е различен от всички, които познавате….Просто в него пускат само милионери!
„Това не е обикновен търговски център. Нашата целева група са хората, които не искат да ходят по молове. Тук искаме да привлечем катарците, които искат да отидат на пазар в Париж и Милано „, заяви Софиан Ел Оузани, директор на Отдела маркетинг за новия търговски център, който ще отварят в Доха, столицата на Катар. Ел Оузани казва, че в него няма да има класическите предложения, които могат да се намерят в „нормалните“ молове по целия свят. „Няма франчайзи, няма храна. Това е място, където услугата ще бъде предлагана на всеки човек поотделно „, заяви той. Идеята на самия център е обяснена на сайта, където се казва: „грандиозно място, най-доброто място, което може да се види в Доха. Ал Хазм е комбинация от класически европейски стил в сърцето на съвременна Арабия”.

Бизнес планът очевидно е добре обмислен, защото тази страна ще бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2022-ра година и се гордее с едни от най-високите стойности на брутен вътрешен продукт на глава от населението в света. В момента в Катар има 28 хиляди милионери. Техният брой постоянно расте и на тези хора никак не им харесва „да се мъчат“ в световните търговски центрове с „простолюдието“.

За да се чувстват като в европейския център на модата – Милано, са се погрижили архитектите на мола. Те са направили реплика на най-стария и един от най-известните търговски центрове в света – Миланската Галерия „Виторио Емануеле II”. За тези, които са по-богати от богатите, ще има и ВИП, както и Супер ВИП отдел. Служителите ще трябва да знаят името на всеки гост, за да могат да се обръщат към него.
Собствениците на луксозния търговски център, предназначен само за милионери, се надяват, че името му ще се прочуе по целия свят. Макар да е предназначен предимно за посетители от арабския свят, очакват, че ще предизвикат интерес и в милионерите от останалите части на света.

Източник – Жена на върха


image0 (9K)