Само за 20 минути полицията спипа шофьор на кокаин

20 минути отне на полицията в София да хване първа положителна проба за кокаин на шофьор на автомобил. В цялата страна се провежда специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

40-годишен мъж от София пък е задържан, след като се опитал да избяга от полицейска проверка. Мъжът е карал кола без валидна шофьорска книжка, а в колата му са открити полицейска лампа и две радиостанции. Той и двамата му спътници на 30 и 37 години са задържани.

Bulgaria ON AIR научи, че при една от проверките в столицата тази вечер е задържана жена, като дрегерът отчел 2,5 промила алкохол в кръвта. Оказва се по-голяма част от шофьорите отказват да бъдат тествани за наркотици. Така те получават парична глоба на стойност 2 хиляди лева и отнемане на книжката за 2 години, но избягват съдебен процес.

Проверките са в цялата страна. В Бургас акцията на полицията започна още от входа на магистрала „Тракия“. По-голямата част от шофьорите споделиха, че подкрепят проверките и те трябва да бъдат редовни, а не само след тежки инциденти. Акцията се провежда денонощно и е безсрочна.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)