Сблъсък между военни от Русия и САЩ в Сирия, има пострадали (видео)

Русия и САЩ си отправиха взаимни обвинения за сблъсък между руски и американски бронирани автомобили в Североизточна Сирия. При инцидента са пострадали няколко американски военни, предаде Би Би Си (bbc.com).

Тук може да гледате видеозапис на тежкия инцидент: (видео)

На кадрите се вижда как руска военна машина в пустинята се врязва в американски брониран автомобил, докато руски хеликоптер кръжи в небето.

Руснаците твърдят, че американците са преградили пътя на патрула им.

Новината за инцидента беше огласена вчера. От военното министерство в Москва твърдят, че са предупредили предварително американската армия, че руски военни ще патрулират в този район на Сирия.

„Въпреки това – в нарушение на съществуващите споразумения, американските военни се опитаха да блокират руския патрул“, твърдят руснаците:

„В отговор на това руски военни полицаи взеха необходимите мерки, за да предотвратят инцидент и да продължат да изпълняват зададената си мисия“, се казва в съобщението на руските военни.

Съветът по национална сигурност на Белия дом обяви, че руски боен автомобил е блъснал американска бронирана кола. Военните в нея са пострадали, съобщи анонимен източник от армията на САЩ. Тя има около 500 бойци в района – много по-малко от преди.

 

 


image0 (9K)