Свидетел по „Суджукгейт“ с денонощна охрана след като подполиха колата му

Прокуратурата назначи охрана на един от свидетелите по т. нар. дело „Суджукгейт“ Кирил Костов, тъй като заради дадени свидетелски показания Костов и семейството му може да са застрашени. Обвиняем по „Суджукгейт“ е бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. За оказване на натиск върху трима свидетели по случая пък е обвиняем бизнесменът Петър Малджиев.

Назначаването на охрана на Кирил Костов идва 10 дни след като неговият автомобил, както и този на съпругата на друг свидетел по „Суджукгейт“ Людмил Ганчев бяха опожарени, съобщава БНТ.

От прокуратурата съобщават, че защитата е назначена по искане на самия Костов, а Ганчев е отказал предложението за охрана. Още в края на 2016 г. Кирил Костов е подал няколко сигнала до прокуратурата в Добрич, че са отправяни заплахи срещу него и семейството му.

Преди година пък Софийската градска прокуратурата повдигна обвинение срещу Петър Малджиев за оказване на натиск върху трима свидетели по случая.

Малджиев е близък приятел на бившия депутат Живко Мартинов, обвинен за принуда и лично укривателство. Той стана известен с това, че изнудвал производител на колбаси да дари 4 тона суджук.

От прокуратурата съобщават, че разследването е към края си и в кратки срокове предстои внасянето на обвинителен акт.


image0 (9K)