Северин Красимиров ще чака присъдата си в ареста. Предстои насрочване на делото за тежкото престъпление

Прокуратурата съобщи, че няма внесена жалба срещу наложената му мярка „задържане под стража“

Северин Красимиров ще чака присъдата си в ареста, стана ясно от съобщение на прокуратурата. Предстои насрочване на делото за тежкото престъпление.

Апелативния съд във Велико Търново съобщи, че няма внесена жалба срещу мярката за неотклонение „задържане под стража“ на обвинения в убийството на журналиста Виктория Маринова от Русе.

Законовият срок за обжалване и протест на становището на Окръжния съд в Русе за ареста пред апелативната инстанция е изтекъл в сряда.

Жалба от никоя от страните не е внесена, уточниха от Апелативния съд във Велико Търново. Обвинението срещу Северин Красимиров е за изнасилване и убийство на журналистката Виктория Маринова от Русе.

Северин Красимиров направи самопризнания за извършеното убийство и най-вероятно ще получи 30 години затвор за деянието си. След престъплението той избяга в Германия, но бе заловен и върнат обратно.

Той е нанесъл седем жестоки удара в главата на телевизионната водеща Виктория Маринова, които са довели до тежки увреждания и са една от причините за настъпването на смъртта на младата жена.

Красимиров няма завършен осми клас, постоянният му адрес е в квартал „Тракцията“, където е домът на леля му, и се препитавал като докер, но никога не е имал постоянна работа.


image0 (9K)