Севиля на финал за Купата на Испания

 

Севиля се класира на финал за Купата на Испания по футбол, след като се наложи с 2:0 над Леганес и продължи напред с общ резултат 3:1. Андалусийците, които загубиха от Ейбар през уикенда, ще играят за трофея срещу победителя от срещата между Валенсия и Барселона, като каталунците имат предимство от един чист гол преди първия съдийски сигнал.

Аржентинският халф Хоакин Кореа вкара първия гол за Севиля, след като стигна до загубена в наказателното поле топка в 15-та минута и я вкара в опразнената врата на гостите.

[ad id=“263680″]

Старши треньорът Винченцо Монтела заложи на карта работата и най-вече репутацията си, залагайки на голяма част от резервите си след тежката загуба с 1:5 срещу Ейбар в събота, но този риск се отплати. Домакините доминираха изцяло в срещата, а Франко Васкес оформи крайното 2:0 с шут от малък ъгъл само минута преди края на редовното време.

[ad id=“263680″]

„Знаем как да се изправим, когато паднем. Имаме силен колектив и именно заради това сме на финал. Надявам се това да ни повлияе положително за останалите мачове през сезона“, каза Монтела.

По-късно днес:
Валенсия – Барселона
* Барселона спечели домакинството си с 1:0.


image0 (9K)