Седмокласник изкарал Македонски зомби, а друг бърка плесница с плескавица. Бисери от тестовете тази година

Учители, проверявали тестовете по литература на седмокласниците, предоставиха на „Телеграф” някои от най-нелепите твърдения на учениците.

За съжаление става ясно, че „бисерите“, които са сътворили децата, никак не са малко и показват единствено непознаване на учебния материал, както и и изключително ниска обща култура. Съдбата на Македонски, например е тотално объркана от кандидат-гимназистите. Според някои седмокласници героят на Вазов преминал през Дунава заедно с Васил Левски, а Апостолът изпитвал към него единствено съжаление. Други смятат, че финалът на „Немили-недраги” подсказва, че Македонски не е умрял, където е искал.

Най-много работа на учителите обаче отворил преразказът на произведението на Михаил Вешим „Родителска среща”. Само за думата „директор” децата употребили няколко квалификации – управител на учебното заведение, главният на училището, главният учител.

При описанието на набития младеж седмокласници заключили, че „бащата” продължавал да му жули шамари, а той охкал от „плескавиците”, които отнасял. След като възрастният се успокоил, завел 15-годишния герой от разказа в близката кръчма и двамата си поръчали по ракия.

Някои деца сменят кръчмата с кебапчийница, а ракията с кюфте и лимонада. Тези писания разсмели от сърце преподавателите и те се шегували помежду си, че си личи на кого какво му се е ядяло или пиело по време на изпита.


image0 (9K)