Село Дълбоки е с нов временно изпълняващ длъжността кмет

Катя Неделчева е новият ВрИД кмет на село Дълбоки, реши на извънредно заседание днес Общински съвет Стара Загора. До избора се стигна след като досегашният временно изпълняващ длъжността кмет от месец юли Марина Станчева напусна позицията по лични причини. Неделчева ще бъде назначена на 19 септември до провеждането на избори за кмет на селото на 23 октомври.

По време на извънредната сесия бяха разгледани общо две предложения. С 35 гласа „за“ бе подкрепено финансирането на неспециализирани паралелки с брой ученици под нормативно определения минимален брой в училищата в община Стара Загора за учебната 2022/2023 г. Ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова обясни, че от над 10 години не е имало необходимост за подобно решение. Съветниците подкрепиха субсидирането на 2 бройки за четвъртокласници в училището в кв. „Самара“, както и 6 за първокласници в същото школо. Проблем с незапълнен изискуем минимум има и в Спортно училище „Тодор Каблешков“. Допълнителни средства ще бъдат насочени за 12 ученици.

Средствата в общ размер от 8495 лева ще бъдат осигурени за сметка на резерва за нерегулярни разходи на Община Стара Загора.

По време на заседанието стана ясно, че и двете училища ще обърнат внимание на популяризирането на възможностите, които дават образователните институции, за да отговарят паралелките на законовите разпоредби.

(СН)

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .


image0 (9K)