Сензационно! Меган и Хари официално се оттеглят от кралското семейство

Херцозите на Съсекс сензационно направиха официално изявление в своята Инстаграм страница, в което обявиха решението си да се отделят от британската кралска фамилия. Меган и Хари имат намерението да разпределят времето си между Северна Америка и Великобритания, както и да бъдат финансово независими.

Ето какво написаха в социалната мрежа:

„След много месеци на размисъл и внимателно обмисляне, тази година решихме да направим промяна, като започнем да изграждаме нова прогресивна роля в тази институция. Възнамеряваме да се оттеглим като „старши“ членове на Кралското семейство и да работим, за да бъдем финансово независими, като същевременно продължаваме да подкрепяме изцяло Нейно Величество Кралицата. Именно с вашето насърчение, особено през последните няколко години, се чувстваме готови да предприемем тази стъпка. Сега планираме да балансираме времето си между Обединеното кралство и Северна Америка, като продължаваме да изпълняваме задължението си към кралицата, страната и нашите патронажи. Този географски баланс ще ни даде възможност да отгледаме сина си с признателност към кралските традиции, в които се роди, като същевременно ще предоставим на семейството ни необходимото пространство да се съсредоточи върху следващата глава, включително старта на новата ни благотворителна дейност. С нетърпение очакваме да споделим с вас пълните подробности за тази вълнуваща стъпка, тъй като продължаваме да си сътрудничим с Нейно Величество, принцът на Уелс, херцогът на Кеймбридж и всички заинтересовани страни. Дотогава, моля, приемете нашите най-дълбоки благодарности за вашата постоянна подкрепа“, гласи цялото послание, придружено от тяхна снимка, направена през ноември 2017 г., когато обявиха годежа си.

Позовавайки се на източници, вестник „The Sun“ писа, че херцозите на Съсекс обмислят варианта да се откажат своите титли, но от Бъкингамският дворец отрекоха това твърдение. Представители на кралското семейство дори изтъкнаха пред в. „Daily Mail“, че през следващите седмици Хари и Меган ще вземат участие в редица кралски събития. Сега обаче става ясно, че нещата не стоят точно по този начин и двойката действително възнамерява да поеме по собствен път.

Според други източници на британската преса двамата планират да прекарат следващите няколко месеца в Канада заедно с малкия Арчи. Именно там бяха доскоро аристократите, които посрещнаха отминалите коледно-новогодишни празници с майката на Маркъл.

В момента Меган и Хари започват разговори с кралската фамилия относно плановете си за собственото им бъдеще, което очевидно виждат по съвсем различен начин от предначертания досега. Обсъждането все още е в прекалено ранен етап, но със сигурност ще бъде изключително внимателен и сериозен процес, който ще отнеме време.


image0 (9K)