Серия терористични актове осуетени в Бахрейн, 116 заподозрени са арестувани

Серия от терористични нападения бяха осуетени в Бахрейн, съобщиха властите на сунитската монархия, цитирани от световните агенции. Задържани са 116 души по обвинения в планиране и извършване на нападения в страната, според комюнике на бахрейнската осведомителна агенция БНА. Не се уточнява кога са били извършени арестите, предава БТА.

[ad id=“225664″]

По данни на МВР арестуваните са признали, че са получили военна подготовка в лагери на иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция и на въоръжените му крила – иракските шиитски милиции Асаиб Ахл ал Хак и ливанската шиитска групировка Хизбула, предаде Ройтерс.

В изявление на министерството се посочва, че разбитата терористична група планирала нападения срещу служители на силите за сигурност, полицейски автомобили и патрули, както и срещу обекти на петролната инфраструктура, с цел подкопаване на сигурността и нанасяне на вреда на националната икономика.

При операцията на силите за сигурност са били задържани експлозиви, автоматични оръжия, пистолети и гранати.

[ad id=“236993″]

През януари властите в Бахрейн обявиха за арестуването на 47 души по обвинения в „тероризъм“. Бахрейн, с преобладаващо шиитско население, е ръководена от сунитска монархия, която обвинява Иран, че подкрепя демонстрации и размирици в страната. Техеран отхвърля тези обвинения, припомня Франс прес.


image0 (9K)