Откриха части от руския самолет, който се разби в Черно море

Все още не са открити записващите устройства от разбилия се в Черно море руски самолет, известни като „черни кутии“. Това съобщи министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков, цитиран от ТАСС.

Записите от „черните кутии“ може да помогнат много за разкриването на причините за катастрофата. Руският министър на транспорта Максим Соколов коментира, че терористичен акт не се разглежда като основна версия за катастрофата. Той ръководи държавната комисия, която разследва тежкия инцидент.

„Днес, доколкото ни е известно, основните версии не включват терористична атака. Така че можем да приемем, че причината за катастрофата може да бъде или техническа неизправност, или пилотска грешка. Ще подчертая обаче, че това ще бъде установено от разследващите, както и от специална техническа комисия на Министерството на отбраната на Русия“, обяви Соколов.

На няколко километра от крайбрежието на град Сочи са открити отломки от самолета Ту-154, както и труповете на част от загиналите 92-ма души. Припомняме, че самолетът Ту-154 на руското Министерство на отбраната изчезна от радарите в неделя сутринта. Това е станало две минути, след като е излетял от летище „Адлер“ край Сочи. На борда са били и повечето музиканти от прочутият руски военен хор „Александров“. Те пътували за Сирия. Там трябвало да изнесат концерт за руските военни в арабската страна.

Днес в Русия е обявен ден на траур в памет на жертвите на катастрофата.

Премиерът в оставка Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до руския си колега Дмитрий Медведев. В нея той изразява своите искрени съболезнования във връзка с катастрофата, довела до многобройни човешки жертви, съобщават от „Дондуков 1“.

„Вестта за тази огромна трагедия дълбоко ни потресе. Изразявам солидарността на българското правителство с правителството и народа на Русия и споделям болката и скръбта на семействата и близките на загиналите“, заявява Борисов.


image0 (9K)