Сидеров: Лесно ще намерим кой да смени Симеонов

[ad id=“225664″]

Волен Сидеров присъства на правителственото заседание, като намерението му бе да оттегли Закона за шума, подготвен от валери Симеонов. Преди това той се срещна и с премиера Бойко Борисов и предположението е, че е обсъждано точно смяната на вицепремиера, уточнява Канал 3.

„Патриотите ще заменят лидера на НФСБ като вицепремиер, защото не изпълнява програмата на Патриотичния фронт“, обяви Волен Сидеров.

„Аз го изпратих Симеонов да работи за подобряване на стандарта, за пенсиите, това беше нашата основна тема, а не да се разхожда с шумомер в ръка. Ако Симеонов продължи да не се справя със задачите, ще настоявам да бъде сменен“, допълни съпредседателят на „Обединени патриоти”, като не пожела да отговори дали самият той би поел вицепремиерския пост.

[ad id=“263680″]

Волен Сидеров посочи, че вицепремиерът дължи в минимално кратък срок публични извинения на „Атака” и на ГЕРБ, които е нарекъл „лобистки спасители на редник Киро и прочие такива махленски подхвърляния“. Според Сидеров Симеонов дължал извинения и на премиера, когото е обвинил в зависимост от Домусчиеви и на Даниел Кирилов за обвинението в „съчиняване на лобистки текстове“, съобщи бТВ.

Това извинение час по-скоро трябва да бъде представено. В противен случай ще заведем дела – аз и моят колега Николай Александров, ще окуража и Даниел Кирилов, и премиера също да заведат дела за обида, клевета и уронване на престижа, заяви лидерът на „Атака“.

[ad id=“236993″]

Скандалът между него и Валери Симеонов отекна и в Народното събрание. От НФСБ обявиха, че Сидеров не ръководел добре парламентарната група и не виждат основания Симеонов да бъде сменян като вицепремиер.

От „Атака” пък защитиха Сидеров, като обясниха, че претенциите им са по повод проверките на Симеонов за шума. От партията отново повториха тезата, че законопроектът за приватизацията, който внесоха и получи президентско вето, не е лобистки и е в полза на държавата. Партиите във формацията „Обединени патриоти” обаче не коментират дали скандалите ще доведат до разпад на коалицията.

На въпрос дали може да се стигне до смяна на вицепремиера, Явор Нотев от „Атака” коментира: „Не мисля, че въпросът беше поставен ребром, но по принцип има има отговор и на този въпрос в изявлението на г-н Сидеров”.

[ad id=“218548″]

„Ние си познаваме г-н Сидеров от години, това е човекът, който често бърка фантазното с реалността”, заяви пък Валентин Касабов от НФСБ.


image0 (9K)