Сидеров: Поздравявам Борисов, той води правилна политика по скандала „Скрипал“

„Мотивът е, че случаят не е изяснен докрай, няма твърди доказателства за ролята на Русия в него и по този повод не сме длъжни да правим резки действия“, посочи той

[ad id=“225664″]

„До момента водим балансирана политика, за което поздравявам министър-председателя. В този случай трябва на много прецизни аптекарски везни да поддържаме отношения. Не трябва да се правят политически ходове и резки движения. Премиерът води правилна политика.“ Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров от кулоарите на парламента по повод българската позиция по случая „Скрипал“.

[ad id=“263680″]

„Мотивът е, че случаят не е изяснен докрай, няма твърди доказателства за ролята на Русия в него и по този повод не сме длъжни да правим резки действия“, посочи той. Според него напрежението нараства, а моментът е много драматичен.

„Случаят „Скрипал“ щеше да е забравен досега, ако в Русия не беше тази смазваща победа на Путин. Този случай беше създаден според мен, за да дискридитира Путин за изборите. Това не се случи и в момента виждаме една ескалация на напрежението“, коментира политикът.

„За да изразим конкретно мнение е необходимо да направим коалиционен съвет, за да можем да направим пълноценен анализ и да вземем правилно решение“, заяви той.

[ad id=“236993″]

„Сега виждаме натиск върху отделни държави в Европа да започнат дипломатическа война в Русия“, смята Сидеров. По думите му всяка държава има правото да защитава собствените си интереси.

„Разрешението на цялата тази криза е да се седне да се преговаря, не да се задълбочава“, допълни още лидерът на Атака.


image0 (9K)