Сидеров се хвана на бас за 1000 евро, че Кубрат не е бил хан

Според лидера на „Атака“ титлата „хан“ била тюркска, а откритият пръстен на Кубрат свидетелствал, че той е бил християнин

[ad id=“263680″]

Председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров обяви награда от 1000 евро, ако историк му докаже, че Кубрат е бил хан. Поводът е е намерението на историка Божидар Димитров да основе движение „Кан Кубрат“.

Поводът за това e новото движение „Хан Кубрат“, което историкът професор Божидар Димитров инициира.

„Такава титла при българските владетели няма. Тя е тюркска титла, минава през монголите, и е характерна за тези племена и народности, към които ние не принадлежим . На всичкото отгоре, има запазен пръстен на Кубрат, на които е изобразен кръст. Това са били покръстени владетели, както той, така и Тервел. Когато чуя някой да нарича Тервел или Кубрат хан, изпитвам силно възмущение от невежеството и манипулацията“, смята Сидеров.

[ad id=“218001″]

„Крайно време е да направим тази революция в българските учебници, за да изчистим тази съчинена история, която ни превръща в номадско племе, с чужди за нас титли. Време е да напишем истинската история за българите- европейци, от хилядолетия по тези земи. Именно затова подобни движения, които започват от самото начало със сбъркано име, не знам какво ги чака“, избухна националистът.

 


image0 (9K)