Силата на думите и тяхното въздействие

Силата на думите се поделят поравно между човека, който ги изрича и човека, който ги чува. Става дума за 5 израза, които можем да казваме на себе си и да бъдем по-силни всеки ден. Те ни мотивират и зареждат, правят ни способни да се справим с проблемите, които пречат да сме здрави и щастливи.

[ad id=“225664″]

Един от изразите, които трябва да си повтаряме и използваме в ежедневието е:

Добре съм

Този израз е много силен. Дори в момента да не се чувствате „добре” факта, че го повтаряте непрекъснато ще усетите спокойствие и нормализиране на стреса и болката.

Позитивното мислене е едно от задължителните мисли в ежедневието ни. Позитивната настройка не означава да отхвърлиш съществуващите проблеми или да подцениш трудностите, а чрез това мислене е начин да се справиш с реалността, въоръжавайки се с енергия и мотивация.

Ако се задълбочите и мислите негативно, и си казвате: „ Не съм способен”, „Животът ми е невъзможен” или други отрицания, те действат на психиката и задълбочават страданието. За това е важно да се настроите и да си кажете: „Добре съм, ще се справя”.

Не е трудно, изпробвайте уверено „добре съм”. Изричайте с увереност и убеденост.

[ad id=“263680″]

Аз мога да го направя

Не забравяйте, че е важно да кажете „Аз” в началото на израза. Това означава, че поемата отговорност пред себе си и контрола върху проблемите. Трябва да откриете мотивация вътре в себе си.

Не поставяйте рамки на ограничения или извинения: „ Не съм способен да се справя с това, твърде късно е…”, Има хора, които са по-способни от мен, защо да рискувам….”

Постарайте се, да не изричате такива обезкуражаващи мисли. Погледнете се в огледалото и си убедете, че притежавате вътрешна сила, за постигане на желаното. „Аз мога” е ключът към излекуването. Повтаряйте всеки ден по много пъти.

[ad id=“236993″]

Заслужавам го

Може би сте от тези, които поставяте чуждите потребности пред вашите. Бъдете внимателни. Ще установите, че сте изчерпали енергията си за чужди потребности и изведнъж се осъзнавате, че те дори не си спомнят за вас и това, което сте направили за тях.

Важно!!!

Поддържайте баланса в живота си. Грижете се за другите, бъдете до тях, но също така им позволете те да се грижат за вас, да разпознават положените от вас усилия и да ви поставят на първо място от време на време. Заслужавате го!

[ad id=“236999″]

Ще мине

Възможно е в момента да сте изправени пред проблем, който ви е обсебил и не позволява да живеете нормално. Той ви стресира и може да ви разболее.Ако забележите, че сте по-уморени в ежедневието си и преобладават негативни мисли, това е признак, че сте обсебени.

Спрете за минута. Дишайте. Помислете. Трябва да помислите, че всеки проблем има решение и нещата минават. Животът е движение и това ще отмине. Колкото повече се фокусирате върху проблема, толкова повече се задълбочава страданието.

Трябва да разберете, че нищо не е вечно. Отпуснете се и си кажете: „Ще мине, всичко ще мине”.

[ad id=“237001″]

Любов

Това е най-полезното лечение. Любовта лекува и защитава. Любовта е път към откриването на щастието, което заслужавате.

Обичайте тялото си, обичайте се такива каквито сте, обичайте личността си.

Ако имате проблеми, бъдете убедени, че сте единственият човек, който е способен да намери решения на всеки проблем. Имайте увереност в себе си.

Източник: https://zdraveikrasota.bg/

[ad id=“238430″]


image0 (9K)