Силви Вартан посети Музея на София и видя реставрирани с нейно дарение икони

Световноизвестната актриса и певица от български произход Силви Вартан потвърди,че за в бъдеще ще участва в подобни благородни инициативи.

Това заяви самата Вартан, след като разгледа Музея за история на София. Нейни гидове бяха столичният кмет Йорданка Фандъкова и заместникът й по култура д-р Тодор Чобанов.
През 2015 г. фондацията на Вартан дари 40 000 лв. на музея за реставрацията на ценни икони и църковна утвар от Кремиковския манастир.

Сега те са в експозицията на музея, която вече е била видяна от над 90 000 посетители.
„Музеят на София е великолепен. Поздравления за усърдната работа и отдаденост. Едно е да дариш, друго е да видиш плодовете на това дарение. Организацията ми подкрепя предимно деца, но културата е нещо много важно – тя е храна за духа. Светът има нужда от повече хора, които подпомагат духовността. Можете да сте сигурна, че в бъдеще отново ще подкрепя подобни каузи. Вие вече сте в сърцето ми“, обърна се Вартан към Фандъкова.

Столичният кмет подчерта, че Вартан е сред най-големите индивидуални дарители на София и в много болници работи апаратура, купена от нейната фондация.


image0 (9K)