Скандално: Тризнаци не можаха да напуснат Москва, вижте защо…

Ян и Mакар вече седмица питат дядо си едно и същото: къде са родителите, братя им, и защо те са изоставени? Оказа се, че близнаците са станали заложници на тяхното поразително сходство. Преди седмица, цялото голямо семейство на Панченко – трима възрастни и пет деца се събраха, за да летят до Тайланд, но не успяха в пълен състав да преминат паспортната контрола: граничните служители са открили грешка в документите на тризнаците.

Още миналата година, със същите тези документи, семейството летяло до Египет. Но този път, набитото око на граничаря уловило малки разлики във външния вид на братята и снимката в паспорта. В резултат на това конфискували паспортите, а майка им взели за разпит. Същият ден, тя трябвало да направи труден избор – да лети с три деца, а две да остави в Москва. Цяла седмица те общуват само чрез интернет.

Свалените от полета Ян и Mакар заедно с дядо си отишли на по-малко вълнуващо пътуване – по коридорите на миграционните служби: да си направят нов паспорт. За да се избегнат бъдещи проблеми, дори били облечени по различен начин, когато повторно отишли за направата на новите документи.

Да се разграничат близнаците наистина е невъзможно: те изглеждат като три капки вода. Очевидно, поради тази причина, имиграционните служби залепили снимките на случаен принцип. Ако Панченко имаха паспорти с биометрични данни, проблемите можеха да бъдат преодолени. Но кой е знаел, че ще възникнат толкова трудности.

Превод от руски: „Зарата“


image0 (9K)