Скотланд Ярд разследва Кевин Спейси за сексуални посегателства

Британската полиция e започнала разследване във връзка с обвинения за сексуални посегателства, извършени през 2008 година в южен Лондон.
Mъжът е идентифициран от телевизия „Скай“ като известния американски актьор Кевин Спейси, съобщиха ТАСС и Франс прес, цитирани от dir.bg

Скотланд ярд официално не споменава името на актьора, нито каквото и да било име в разследването, но според информация на телевизия „Скай“ става въпрос именно за Спейси.

[ad id=“255238″]

Инцидентът е станал близо театър „Олд Вик“, където творчески директор от 2004 г. до 2015 г. е Кевин Спейси.

Преди дни бивш служител в „Олд Вик“ заяви пред британски медии, че няколко пъти виждал Спейси да опипва мъже и обвини театъра, че си затварял очите за поведението на Спейси.

От „Олд Вик“ заявиха, че не могат да коментират неща, които може би са се случили в миналото. От театъра създадоха имейл адрес, на който може да се изпращат оплаквания, свързани с евентуално неуместно поведение на Спейси.

Междувременно гигантът на стрийминга Нетфликс обяви, че прекратява отношенията си с Кевин Спейси за сериала „Къща от карти“ след отправените към актьора обвинения за сексуални посегателства.

[ad id=“225664″]

Нетфликс съобщи, че повече няма да участва във финансирането на сериала „Къща от карти“, ако Кевин Спейси продължи да играе в него.

Нетфликс също така отказва да разпространява филма „Гор“, в който Кевин Спейси е съпродуцент и играе ролята на писателя Гор Видал. Филмът в момента е в постпродукция и се очакваше да излезе догодина.

Нетфликс вече обяви, че замразява работата по шестия и последен сезон на „Къща от карти“.
Обвиненията срещу Кевин Спейси за сексуален тормоз или сексуални нападения както в САЩ, така и във Великобритания заваляха дори за случаи отпреди десетилетия, като  опита за изнасилване на 15-годишен младеж.


image0 (9K)