След цялата помия, изляла се върху помака Нури, вижте една друга гледна точка

Бившите фермери загърбиха старите конфликти и снощи гласуваха за първия мъж финалист във Фермата: Съединение. Любопитен факт от вота е, че Нури събра едва 2 точки. Дали емигрантът от Сърница наистина представлява най-голямата заплаха за мъжете в отбора?

Въпреки, че помакът е оценен както от участниците в предаването, така и от зрителите като най-сръчен, най-разбиращ от всичко необходимо що се отнася до фермерската работа и строителство, за него гласуваха само двама. Защо?

Още в началото Нури хвърли бомбата, че според него в България турско робство е нямало, а само 500 години мирно съжителство и това го захлюпи тотално. Въпреки, че през всички последвали седмици той показа завидни умения и работоспособност, нямаше кой да му прости тези думи. Българинът е обременен по темата, а и няма как да е иначе. Точно заради това поведението на помака беше следено от всички като под лупа.

Не го харесаха и заради това, че не показа на няколко пъти толерантност към българските традиции с довода, че религията му не позволява да участва.

Ревностен мюсюлманин, Нури постоянно е в молитва, произнасяйки думите „Аллах акбар“, натоварени в последните години с толкова смърт и ужас от ислямски радикалисти, които всяват терор и убиват с тези думи на уста.

Не се хареса на останалите фермери и постоянното му изтъкване за кадърност.

Но интересна е и една друга гледна точка, която доста би преобърнала коментарите за Нури, когото уж всички НЕ харесват:

Представете си, че ви сте собственик на ферма и имате нужда от работници. Предложили са ви да гледате Фермата: Съединение, откъдето да си изберете най-добрия.

А сега, де!

Категорично всички ще признаем, че точно Нури е човекът, когото бихте наели, нали?

1. Работлив
2. Кадърен
3. Неконфликтен

А дали той е най-голямата заплаха за мъжете във Фермата? – надали.

Нури сам отчита, че няма шанс в силовите игри, както се видя в няколкото проведени дотук дуела, в които участва. Въпреки, че подхожда с много прагматизъм към задачите и той не е вездесъщ.

След оспорваното уточнение кого трябва да изберат фермерите: дали човек, който се справя най-добре с фермерската работа или човек, надградил себе си влизайки във формата и представил характер и качества, снощи бившите участници дадоха своя вот за Роман за първи финалист от мъжката група. С 8 гласа любимецът на всички изпревари Дидо с 3 точки и Нури с цели 6! Изненада ли ви този вот?

А тази вечер в дуел сили ще премерят Александра и Росица за втората жена на финала, след като лекоатлетката Ваня беше избрана във вторник.


image0 (9K)