След 4 години усилия днес стартира реконструкцията на пътя от Казанлък до Копринка и изграждането на велоалея

След 4 години усилия днес стартира реконструкцията на пътя от Казанлък до Копринка и изграждането на велоалея

Ритуална първа копка бе направена днес за реконструкция на общинския път и изграждане на съпътстваща велоалея от град Казанлък до село Копринка.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова посочи, че от 2020 г. е извървян дълъг път от административни процедури. „За да се промени или направи ПУП, да се получи разрешение, още повече с обекти на културното наследство, чужда държавна собственост, горски фонд… Всичко това изискваше много работа!“, сподели Галина Стоянова и благодари за ежедневния труд на администрацията и нейния ръководен екип. Тя подчерта, че целенасочената работа не е прекъсвала въпреки честите смени на правителства и министри. „Не трябва да се подценява ролята на усилията да прокараш един документ до крайната му фаза!“, отбеляза кметът на Казанлък. „Тези пари са събирани стотинка по стотинка. Сто процента ресурсът за този обект е от местния бюджет, от парите на нашите съграждани!“, допълни Стоянова и пожела успешна работа по изграждането на новия път.

Председателят на Общински съвет Казанлък Николай Златанов припомни защо изпълнението на проекта се е забавило: „Проучване показа, че надлезът към „Арсенал“ и „Катекс“ всъщност трябва да бъде ремонтиран незабавно, защото е опасен за преминаващите и трябваше да направим приоритетно това, което беше най-спешно“, обясни той и пожела на казанлъшките деца да стигат до язовир „Копринка“ по-бързо по новия път.

Празничното събитие, което започна с водосвет за здраве, отслужен от казанлъшки свещеници, е финалът на изключително дълги административни процедури и съгласувания с редица институции, неотклонно изминати от екипа на кмета Галина Стоянова, с подкрепата на общинските съветници.

(СН)

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .


image0 (9K)