Слънцето пак е неуморимо, следобед надничат плахи облаци

В събота отново ще е слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са предимно между 28° и 33°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26-27°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

В неделя и в началото на следващата седмица времето ще се задържи без съществена промяна – предимно слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността, без валежи. Максималните температури в понеделник и вторник ще бъдат предимно между 30° и 35°. Вятърът ще се запази от изток, ще е слаб, в Дунавската равнина и в източните райони – до умерен.


image0 (9K)