Собственикът на бТВ Петр Келнер е загинал след катастрофа с хеликоптер

Милиардерът и собственик на бТВ Медия груп Петр Келнер е загинал след катастрофа с хеликоптер в планините на Аляска. Новината беше потвърдена с прессъобщение от фонда, собственост на чешкия бизнесмен PPF.

“С дълбоко прискърбие PPF съобщава, че мажоритарният собственик на PPF г-н Петр Келнер загина трагично след инцидент с хеликоптер в планините на Аляска. Инцидентът, в който 5 живота бяга погубени, се разследва“, гласи съобщението.

По данни на Ню Йорк Таймс само един от пасажерите в хеликоптера е оцелял и се намира в тежко, но стабилно състояние.

Местните спасителни служби са били уведомени за инцидента в 22 ч. в събота. По думи на собственика на хижата, в която Келнер е бил отседнал, той е бил чест гост в местността.

През октомври фондът PPF официално завърши сделката за придобиването на Central European Media Enterprises (CME), която притежаваше бТВ Медия груп в България. В сделката бяха придобити още телевизионните групи в Чехия (Nova), Румъния (PRO TV), Словакия (Markíza) и Словения (POP TV).

Преди да сключи сделката за CME фондът на Келнер се опита да придобие Нова телевизия, но сделката беше спряна от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Няколко месеца по-късно от регулаторния орган разрешиха на братя Домусчиеви да придобият медийната група.

Петр Келнер е считан за най-богатият чех, а по данни на Форбс състоянието му се равнява на 17.5 млрд. долара. Той е женен и има четири деца.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 


image0 (9K)