Спецакция на ГДБОП разби банда, действала в четири области. Сред тях има и военен

При съвместна операция на Военно-окръжна прокуратура-София, ГДБОП, МВР и Военна полиция, която се проведе едновременно в различни населени места в Пловдивска, Софийска, Кюстендилска и Благоевградска области бяха задържани ръководителя и всички участници в организирана престъпна група, занимаваща се с търговия и складиране на акцизни стоки без бандерол.

При операцията, проведена на 13 и 14 декември, бяха задържани ръководителя и останалите четирима членове на групата, сред които има и военнослужещ. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на РБългария.

[ad id=“225664″]

Задържаните бяха привлечени като обвиняеми. Военни прокурори и следователи, военни разследващи полицаи, агенти на ГДБОП и ГД „Митници“ претърсваха часове наред апартаменти, складове, канцеларии, избени помещения, къщи, вили, дворни места и автомобили, ползвани от групата за престъпната им дейност, продължила от месец април 2016 г. до задържането на групата.

В резултат на съвместната операция бяха намерени и иззети около 3 тона спирт и алкохолни напитки без бандерол, 10 000 къса цигари (50 стека) с чужди бандероли, над 20 килограма нарязан тютюн, вещество отговарящо на полевия тест на наркотик, оръжие и документи, които групата е водила по време на незаконната си търговия.

[ad id=“263680″]

По предварителни изчисления, дължимия за иззетите стоки акциз възлиза на над 45 000 лева. По искане на прокурора вчера Софийския военен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“ на ръководителя и трима от участниците. На четвъртия участник военния съд определи марка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 3 000 лева.

Разследването продължава.


image0 (9K)