Спецакция на Икономическа полиция хвана мъж да превозва 8 пътници за Хан Аспарухово в „Сеат“

На 8 ноември, за времето от 10 до 16 часа, при съвместна спецакция от служители на сектори „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора, заедно с областен отдел „Автомобилна администрация“, на територията на община Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за установяване и проверка на водачи на превозни средства, извършващи нерегламентиран превоз на пътници.

По време на операцията са проверени 9 МПС и техните водачи, както и пътуващите в МПС лица. При проверка, извършена на бул. „Никола Петков“ е установено, че водач на л.а. „Сеат Алхамбра“ – 36-годишен мъж от с. Плоска могила, осъществява нерегламентиран превоз на 8 пътници по направление гр. Стара Загора – с. Хан Аспарухово, които предварително е събрал от района на Автогара – Стара Загора.

За допуснатото нарушение на водача е съставен акт от представителите на областен отдел „Автомобилна администрация“, а от служители на сектор „Пътна полиция“ му е съставен акт за извършено нарушение. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани на РП – Стара Загора.

При извършените проверки на други 8 МПС не са установени случаи на извършван нерегламентиран превоз на пътници. Установено е едно нарушение на водач на таксиметров автомобил, който е санкциониран с глоба по фиш.


image0 (9K)