Спират италианското първенство заради загинал фен на Интер?

Привърженик на Интер е загинал след сблъсъци, съпътствали мача с Наполи в Милано в сряда вечерта. Запалянкото, на 35 години, е починал в болница, след като е бил блъснат от бус.
Преди двубоя стотина фенове на Интер обградили бус, превозващ привърженици на Наполи. Последвало сбиване и трима запалянковци на гостуващия отбор са били намушкани. Впоследствие бил блъснат 35-годишният почитател на Интер, който опитвал да се измъкне от безредиците, заяви директорът на полицията в Милано Марчело Кардона.
Трима души са арестувани, но все още не се знае кой е карал буса.
Кардона каза, че ще настоява секторът, в който стоят ултрасите на Интер на „Сан Сиро“ да бъде затворен до края на март, както и да се забрани фенове на отбора да пътуват за гостуванията до края на сезона.

Президентът на италианската федерация Габриеле Гравина каза пред „Месаджеро“, че ще се разгледа и възможността за прекъсване на първенството. „Необходими са ни крайни мерки. Трябваше да бъде празник, а видях недопустими неща. Притеснен съм. На „Сан Сиро“ видях прекалено изнервени футболисти, а станалото отвън е твърде сериозно. Ще говорим с министерството, с олимпийския комитет и ще решим“, заяви той.


image0 (9K)