Сребърна купа за гимнастичките ни, Ани Недева спечели три сребърни медала

 

Отлични се представиха състезателките на СК „Спортна гимнастика“ (Стара Загора) при участието си на Държавно лично-отборно първенство и шампионат на отделните уреди е зала “ Арена” в София, научи ЗАРАТА. Те завоюваха сребърен айупа в отборното при жените, Ани Недева спечели три сребърни медала, а Полина Вангелова бронзово отличие при жените.
Финалите на Българската федерация по гимнастика станаха своеобразен гимнастически маратон в който всеки ден подред се състезаваха седем възрастови групи . Старозагорският клуб участва във всички възрасти на Държавното първенство. В най- малката възраст – прекрасните деца на клуба се класираха на 12 място от 22 отбора. Момичета младша възраст се наредиха на 10 място отборно.

li Момичета старша възраст бяха лично наградени в отборното класиране на 8 място от зам.министъра на спорта Димитър Илиев. Девойки старша възраст – Кремена Костова и Николета Иванова се пребориха освен с конкуренцията и със стомашен вирус, който не можа да ги откаже да участват и да се наредят на 5 и 8 място в многобоя и да играят на другия ден в шампионатите на прескок, успоредка и греда. Във финалната осмица на отделните уреди Кремена Костова зае 5 място на земна гимнастика, 6 място греда, 7 – мо на успоредка. Нейната съотборничка Николета Иванова 5 място на прескок, 6 – та на успоредка и 7 – ма на земя. При кадетките Симона Тричкова зарадва със шампионат на прескок и се нареди на 7 място в почетната осмица на уреда. Отборът възраст “ жени” спечели сребърната купа на Държавното първенство и в многобоя при жените Ани Недева се нареди на второ място.В шампионатите при жените участваха Ани Недева , която игра в четири шампионата и спечели два сребърни медала -на прескок и успоредка ,6 място на греда и 4 място на земя. Полина Вангелова зарадва с бронз на греда и 4 място на успоредка , Радосвета Иванова зае 7 място на прескок и Диана Бабунска се нареди на 5 място на земна гимнастика. Поздравления за труда и доброто представяне на състезатели и треньори в класиранията в Държавния шампионат, сподели главният треньор на СК „Спортна гимнастика“ Ирина Руняшка.


image0 (9K)