Стана чудо: Абсолютно непознат изхвърли Джокович от Индиън Уелс

Неизвестен италианец сътвори сензацията на сезона, а може би и един от най-шокиращите резултати в тениса в последните години. 20-годишният Лука Нарди, който се намира на 123-о място в световната ранглиста, победи Новак Джокович с 6:4, 3:6, 6:3 в мач от третия кръг на Мастръс турнира в Индиън Уелс.

Световният №1 Джокович се завърна в „Рая на тениса“ след петгодишно отсъствие и очакванията бяха огромни, но всичко приключи по безспорно най-безславния начин.

Нарди, който до момента имаше едва 4 победи на АТР ниво, загуби мача си от квалификациите от Давид Гофен и трябваше да си стяга багажа. Отказването на аржентинеца Томас Мартин Ечевери обаче го направи третият „шастлив губещ“ в основната схема и му даде шанс да победи китаеца Жан Жижен, а след това да се изправи срещу своя идол, пише дир.бг.

Нарди призна вчера, че е израсъл с плакати на Джокович в стаята си, а след битка продължила 2 часа и 17 минути, италианецът победи своя герой, за да каже развълнувано пред камерите, че това е истинско чудо. „Преди тази вечер никой не знаеше кой съм. Много съм щастлив, това е чудо. Аз около №100 в света, дори не съм сигурен кой точно, а побеждавам Новак Джокович. Това е просто лудост“, каза Нарди.

Нарди успя по перфектен начин да се възползва от колебанията, които Ноле показа и в първия си мач в турнира срещу Александър Вукич.

В трите сета на продължилия над два часа мач, Джокович успя да достигне до пробиви само във втората част която спечели. В останалите два сета той дори не се добра до брейкбол срещу играч извън първите 100 на ранглистата, а този път сърбинът нямаше какъв магически трик да извади от ръкава си и трябваше да се примири с това шокиращо отпадане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)