Станимира Петрова: Не очаквах да се представя толкова убедително

 

Много съм щастлива, винаги когато побеждавам, съм доволна. Казах, че „Странджа“ винаги е празник за мен, а със златния медал това стана още по-вярно. Доволна съм, защото съперничката ми на финала е световна шампионка в категорията от 2016 година, а аз съм от 2014-а., сподели пред сайта на БФ Бокс Станимира Петрова цитирана от ЗАРАТА.

 

Беше сблъсък между две световни шампионки, но аз спазих всички указания на Петър Лесов, който мисля, че за пръв път е доволен от мен. Но и аз смятам, че направих всичко както трябваше.

Честно казано не очаквах да се представя толкова убедително, дори бях притеснена как ще се развие финалната среща. Всички противнички бяха много трудни, казахстанката, рускинята и на финала, но се радвам, че се справих. Смятам, че тази година нивото беше много силно, каза още Станимира.

За първи път има награден фонд, което е страхотно, прекрасен стимул. Също така и златните ръкавици останаха за финалистите. Няма да ги ползвам повече, остават за сувенир и спомен.

„Странджа“ беше много важна, защото е първото ми състезание на 54 килограма от 2015 година насам. Беше важно да видим как се чувствам, но мисля, че това е моята категория. Радвам се, че ще бъде в олимпийската програма. Така обявиха първоначално, което ме прави още по-щастлива. Другото хубаво е, че турнирът е и с точки, като ни обясниха, че златна лига, какъвто е „Странджа“, носи повече точки от европейски шампион, което е страхотно, завърши тя.


image0 (9K)