В Стара Загора кандидатите за ин витро процедури намаляват

Председателят на комисията по здравеопазване в общинският съвет на Стара Загора, д-р Йозтурк съобщи в интервю за Радио Стара Загора, че кандидатите за ин витро процедури по програмата на Община Стара Загора намаляват.
28 двойки с репродуктивни проблеми са подали заявления за подпомагане за ин витро процедури по програмата на община Стара Загора. Той припомни, че през миналата година са кандидатствали 42 двойки. Според него, намалението на броя най- вероятно се дължи и на по-­добрите условия, които предоставя вече и националната програма за подкрепа на семейства с такива проблеми.
Следващата седмица трябва да се събере комисията в общинския съвет на Стара Загора, за да разгледа документите и ако всички отговарят на условията още на заседанието на общинския съвет през юни ще бъде предложено да бъдат одобрени кандидатите за финансиране на ин витро процедури на стойност до 2 хиляди лева. Община Стара Загора тази година е заделила 60 хиляди лева за подпомагане по тази програма, припомни д-­р Йозтюрк.

[ad id=“222951″]


image0 (9K)