Старозагорец организира кампания за набиране на помощ за две сирачета

От почти месец две дечица са сираци. Борислава (на 3 години) и Атанас (на 6 месеца) загубват майка си на 12/09/2016 г., когато 27-годишната Милена Георгиева почива от рак.

Двете деца са оставени на грижите на родителите на Милена, а те са пенсионери, с малки доходи и отглеждането на малчуганите за тях е мисия трудно възможна.

Старозагорецът Алекс Янков организира набиране на помощи за Борислава и Атанас. Те (вече) живеят при баба си и дядо си в сливенското село Злати войвода. Тригодишното момиченце е с ръст 100 сm и носи обувки № 27, а шестмесечното момченце е с височина 78 cm. Нуждаят се от:

  • памперси № 3 или 4;
  • детски дрешки;
  • детски обувки;
  • храна – пюренца, адаптирано мляко, кашички.

Следващата седмица Алекс Янков и съпругата му лично ще занесат в с. Злати войвода събраните неща за малчуганите. Нека всеки, който има възможност и на който сърцето му трепти на човешка честота, да се свърже с Алекс Янков (неговият Facebook профил можете да видите тук) и да изпрати каквото иска и може.

Предварително ви благодарим! Важното е да помогнем днес, защото онова “утре” никому не е гарантирано, нали?

Памперсите, дрешките и обувките могат да бъдат и по-големи номера, защото децата растат неусетно и с всеки един ден.

ЗАРАТА се свърза с Ивелина Павлова, президент на Фондация „От любов към България“, позиционирана в Стара Загора, която отговори, че на склад имат всичко необходимо за двете деца, събрано от дарения.


image0 (9K)