Старозагорка хлътна в шахта с щръкнала арматура

В полунощ на 14 август 21-годишната старозагорка Доника Желязкова претърпява инцидент в родния град. Както се вижда от снимките, момичето е със сериозни наранявания и охлузвания.

Ето какво разказа пострадалата за ЗАРАТА:

Спряхме с колата си на паркинга срещу магазин СиБиЕс, намиращ се на бул. „Патриарх Евтимий“, преди моста за Индустриална зона. Това е пространство, оградено на юг от магазин за обувки, а на запад – от голям блок, уточнява Доника.

Малко след като слязох от колата, единият ми крак хлътна до слабините в някаква дупка. Много се изплаших. Побързах да се набера с ръце и да изляза. Първоначално не разбрах сериозността на положението, но когато кръвта шурна по крака ми, се стреснах. Веднага отидохме до Спешно отделение и там стана ясно, че за радост не съм се ударила много лошо и няма опасност. Разбрах също, че съм имала шанс да се надера от външната, а не от вътрешната страна на бедрото, където е бедрената артерия.

Искам да попитам как се стопанисват шахтите в града и трябва ли някой да се убие, че да им се обърне внимание?! Въпросната шахта се намира на тротоара, където е тъмно, голяма и изключително опасна е, тъй като има железа вътре! – са естествените въпроси, които задава пострадалата.

Колко охлузен и надран е целият ми крак няма да коментирам! – продължава момичето.
Не дай Боже човек да върви в обратната посока и кракът му да се раздере така от вътрешната страна на бедрото! Пътник е до няколко минути! Да не говорим и колко деца има в района!

Моля да се вземат мерки! – е апелът на Доника, прибрала се в Стара Загора от Шотландия, където е студентка трета година по съдебна антропология.

А за намеренията си относно претърпения инцидент, Желязкова е категорична, че ще търси правата си.

Продължаваме да следим развитието на случая.


image0 (9K)