Старозагорският митрополит Киприан освети новите 13 полицейски автомобила СНИМКИ

Днес от 10 часа се състоя официалната церемония по предаването на 13-те нови автомобила с марката „Киа“ на служителите на Пътна полиция при ОДМВР – Стара Загора и РУ в региона, които осъществяват контрол на пътя.

[ad id=“225664″]

Леките коли са оборудвани с камери, а също и с мобилни устройства, с които може да се проследяват в реално време данните за всяко спряно за проверка от служителите на сектор „Пътна полиция” моторно превозно средство.

На церемонията присъства областният управител Гергана Микова, началникът на „Пътна полиция“ – Стара Загора – гл. инспектор Тихомир Желязков, началниците на РУ- в областта, служители в системата на МВР и др.

ptedavane na novite Kia na patna policia (15)_resizeВ своето обръщение към присъстващите директорът на ОД МВР старши комисар Николай Кирков заяви, че новата придобивка е много важна за дирекцията, защото един от основните приоритети на вътрешното министерство и на правителството в момента е намаляването на катастрофите по пътищата и по-строг контрол върху водачите.

Тържествен водоствет за здраве и успех отслужиха Старозагорският митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия. Той освети всеки един от автомобилите, и неговите водачи и им пожела лека и безаварийна служба.

„Въпреки всички трудности вие продължавате да изпълнявате отговорно своите задължения и да осигурявате спокойствието и сигурността на гражданите. Да ви са честити новите автомобили. Вие ги заслужавате”, с тези думи областният управител Гергана Микова поздрави полицейските служители.

Началникът на „Пътна полиция” главен инспектор Тихомир Желязков и служител от сектора обясниха на представителите на медиите как работи техниката, с която са оборудвани новите автомобили.

Прочете още по темата тук:

Шефът на КАТ Стара Загора: Камерите за засичане на скорост остават на старите Opel Astra. Нямаме проблем с новите Kia


image0 (9K)