Старозагорски младежи застанаха на бензиностанции в кампанията „Мисли за мен, когато шофираш 11“

mos-7Старт на кампанията „Мисли за мен, когато шофираш 11“, която се проведе вчера, 5 ноември, даде Калина Петкова – Млад кмет на Стара Загора през 2011/2012.

Идеята е инициирана от Младежкия общински съвет в Стара Загора и се провежда за поредна година.

Близо 300 водачи на МПС се отзоваха и станаха съпричастни към идеята на старозагорските младежи „Мисли за мен, когато шофираш – 11″ и “ Мисли за мен, когато паркираш“. Те подписаха декларации за внимателно шофиране и получиха стикери и флайъри.

МОС благодари на всички доброволци и на бензиностанции ОК и Зара, на територията на които се проведе акцията вчера.

Целта на кампаниите е младите хора да покажат на шофьорите, че животът е дар, че все още има хора, на които им пука, че правилата и законите са, за да се спазват.
На 05.11.2016 година от 09.00 часа на бензиностанции „ОК”, „Зара” – Била и «Зара» кв. «Кольо Ганчев», близо 30 доброволци от Младежки общински съвет  се включихат в инициативата.
Младите хора за пореден път  се опитаха да провокират съпричастност към инициативата и толерантност у водачите на МПС. Единственото, което трябва да направят шофьорите е да подпишат символична декларация, като по този начин обещават, че през следващата година ще спазват правилата за движение и ще спасят поне 1000 човешки живота. Разбира се, това деклариране е изцяло на морален принцип. Подписалите се получиха нагръден знак, флайери и стикери с мотото на кампаниите.

С приложения към флайера талон, най-дисциплинираните ще се включат в томбола, за водач без нарушения на ЗДП през последните две години. Тя ще бъде изтеглена в края на месеца, а печелившите десет от тях, след проверка в сектор „Пътна полиция”, ще бъдат поканени и наградени на традиционната проява във връзка с първия етап на Антиспин кампанията на 01.12.2016 г.

Акцията е традиционна и набира все повече сила. Това доказва, че има все повече и повече съвестни водачи в града. За първи път тази кампания бе проведена през 2006 г. От тогава до сега подкрепили каузата са около 6000 шофьори.


image0 (9K)