Старозагорски ученици чрез виртуални технологии „шофират“ под въздействие на алкохол, наркотици и в лошо време

Ротаракт клуб Стара Загора заедно с партньори от Автошкола „Паунов“ и „Пътна полиция“ – ОДМВР Стара Загора, организират проект „Road Safety Education“ под егидата на Световна организация за Пътна Безопасност.

Целевата група, към която е насочен фокуса, са ученици от VIII, IX и X клас, като по изготвен от училищата график ще се провеждат лекции по пътна безопасност – част от Рамковите изисквания при организиране на Часа на класа.

Посредством специални очила за виртуална реалност, учениците ще добият представа за шофирането под въздействието на алкохол, което е често срещана причина за пътнотранспортни произшествия. Освен това, учениците ще имат и възможността да използват Автосимулатор, чрез който се тренират техники за управление на автомобил в лоши атмосферни условия, под въздействието на опиати и забранени от закона вещества.

Предвид локацията на провеждане на лекциите – извън територията на училището, присъствието на учениците ще бъде удостоверено с необходимите индивидуални Декларации, според които предвидените лекции имат незадължителен, а силно препоръчителен характер.

Проектът стартира на 10-ти Февруари 2017г., със Средно Училище Максим Горки – гр.Стара Загора.


image0 (9K)