Стафидите лек за високо кръвно и висок холестерол и още 100 болести

Яденето на стафиди горещо се препоръчва  от лекарите,защото в стафидите се съдържат фибри, антиоксиданти и те имат нисък гликемичен индекс – тези фактори допринасят за контролирането на нивата на кръвната захар.

[ad id=“225664″]

Стафидите са изключително богати на мед, цинк, калций, магнезий, желязо – в тях се има големи количества витамин А, както и В комплекс, посочват различни изследвания. Ето една рецепта, с много ефикасно и разностранно приложение: 

[ad id=“263680″]

Съставки:

1 чаена чаша стафиди

2 супени лъжици мед

2 супени лъжици нарязан/настърган джинджифил

4 супени лъжици зелен чай

[ad id=“238430″]

 Начин на приготвяне:

Сварете 1 литър вода, сипете вътре стафидите и варете на слаб огън за 10 минути. Отстранете от огъня, добавете зеления чай и настъргания джинджифил. Покрийте съда с капак и оставете да престои така една нощ. На сутринта прецедете течността и добавете меда. Пийте по една чаена чаша половин час преди хранене, пише lekuvai.bg

С цел по-нататъшно предотвратяване на натрупването на плака в артериите ви, експертите предлагат намаляване на приема на сол и мазнини.

[ad id=“236993″]

Отварата от стафиди се използва при заболявания на дихателната система, силна кашлица, болки в гърлото, високо кръвно налягане.  Наличието на калий в стафидите позволява те да се консумират при отоци и отравяния.

Калият има диуретично действие и помага на организма да изхвърли излишната течност и токсините.


image0 (9K)