Стефан Вълдобрев на родна сцена, навръх празника на Стара Загора

Кулминацията на празничните прояви за Деня на Стара Загора – 5 октомври, беше концертът на обичания от поколения българи старозагорец – Стефан Вълдобрев.

Пред събралото се множество на площада пред Община Стара Загора известният актьор, композитор, музикант, певец, филмов режисьор представи авторската си „Книга за песните“.

Той разказа истории, свързани с любимите места в родния град, с любимите преподаватели, които са били важна част от живота му и изграждането му като човек и като творец.

Стефан Вълдобрев – тръгна от Стара Загора и… стигна до 50-та годишнина, успех и книга

„Когато през май излезе моята книга, аз много исках първото представяне за България да се случи именно в родния ми град, тъй като повече от половината от книгата е пропита от духа на Стара Загора, от духа на родното място. Стана така обаче, че аз започнах първо из страната и сега точно на празника на града – 5 октомври, се случва венеца на представянето на книгата ми в любимата Стара Загора“, обясни Вълдобрев.

Заснеха клип към новата песен за “Берое” на старозагореца Стефан Вълдобрев

На сцената при него се качи една от най- обичните му учителки и настоящ зам.-кмет на Община Стара Загора Иванка Сотирова. Тя си спомни, че преди всеки учебен час Стефан Вълдобрев е стоял с китарата в ръка и е подготвял част от множеството си сценични изяви. „Ние учителите се чудехме какво ще бъде бъдещето на Стефко- дали ще бъде актьор или музикант, но той успя да съчетае безкрайните си таланти и започна дори и да пише. Сега пише текстове на много известни песни“, разказа Сотирова. Тя допълни, че множество ученици от Стара Загора са станали успешни в различни сфери на живота и си пожела градът да продължи да изгражда добри граждани.

Стефан Вълдобрев създава първата си група “Алея Аля” в Стара Загора

Сред присъстващите беше и учителката по пиано на Вълдобрев – Савина Кулова, която го определи като „невероятно дете с много разностранни интереси. Все още много съжалявам, че той не завърши музикалното училище“.

Специален поздрав към старозагорци беше последвалият концерт Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.


image0 (9K)