При страшния пожар в Лондон има много загинали! Хора скачат през прозорците на високата сградата

При страшния пожар в 27-етажната жилищна сграда в Лондон има много загинали. Това потвърди началникът на Лондонската пожарна бригада Дани Котън.

„Има множество смъртни случаи. Не мога да потвърдя броя им в този момент поради мащабите на пожара“, обясни Котън.

Усилията за евакуиране на хората са все още в ход, но са налице сериозни опасения, че конструкцията е на път да рухне.

На място е задействана мащабна операция на пожарните служби и полицията. Все още не е ясно какъв е броят на хората, хванати в капана на огнената стихия.

Заради огъня е блокирано движението в прилежащия район, включително и пътищата, свързващи центъра на британската столица с международното летище „Хийтроу“. Занятията в учебните заведения, разположени в близост до мястото на произшествието, са преустановени.

Граждани съобщават в социалните мрежи, че от вътрешността на горящата сграда се чуват писъци. Забелязани са хора да скачат от прозорците на блока, в опит да се спасят от огнения ад.  Част от живущите в сградата, успели да се евакуират, съобщиха, че противопожарната аларма не се е задействала.

Ужасяващият инцидент във високата сграда „Grenfell Tower“, построена през 1974 година в западен Лондон, стана в ранните часове на деня. По първоначална информация взрив в един от апартаментите е предизвикал огъня. Все още не е ясно дали става въпрос за газова бутилка или нещо друго.

30 от пострадалите са приети в пет болници в Лондон. Повече от 20 линейки, както и екип за реагиране в опасни зони, са изпратени на мястото на инцидента. Над 200 пожарникари се борят с огнената стихия, която започва от 2-рия етаж на сградата и продължава до покрива.


image0 (9K)