Страшни подробности за мъжа, екзекутирал семейството си заради българка

29-годишният американец Грант Амато, откраднал от семейството си колосалната сума от 200 000 долара заради българка, а след това екзекутирал близките си, е бил уволнен от  болницата, в която работел, хванат да краде силно упоителното лекарство „Пропофол”, информира Нова ТВ.

Обвиненията срещу него по-късно са отпаднали, но оттогава той започнал, според властите и разкази на свидетели, да посещава сайт, в който момичета седят и позират пред различни камери, а клиентът срещу заплащане може да си поръча какво да правят. Именно в този сайт – Кам гърлс (Cam Girls), Амато се запознал с българката и по някакъв начин започнал да вярва, че има интимна връзка с нея.

Започнал да ѝ изпраща пари, които откраднал първо от баща си – 150 000 долара, включително 60 000, които били за ипотеката. От брат си свил други 50 000 долара, част от които под формата на оръжия, които продал.

Амато имал психически проблеми. Семейството му подавало множество сигнали на 911, че е опасен и може да се самоубие. 29-годишният мъж, който имал достъп до оръжия, се оказал опасен не за себе си, а за близките си.

Жертвите му са открити с рани като от екзекуция. Мъжът не признал вината си, но казал, че само той има достъп и мотив да извърши престъплението. Пред разследващите Грант разказал, че родителите му научили за кражбата и му поставили ултиматум – да изкара 60-дневна програма за пристрастени към интернет и секса, или да напусне дома им. Стигнало се до скандал, приключил с убийството на семейството. Трите жертви имали рани като от екзекуция, разказват експерти.

Грант Амато се яви в съда във Флорида в понеделник следобед, а съдията реши, че ще остане в ареста без право на гаранция. Властите казват, че Грант убил майка си Маргарет, баща си Чад и брат си Коди в семейната къща в градчето Чулута – на около 35 километра източно от Орландо.


image0 (9K)