Сцената на Рачков се разтопи от хитовете в Ретро Чалга Парти

Забраненото шоу на Рачков върна спомените на цяло едно поколение със снощното си предаване, озаглавено Ретро чалга парти, видя ЗАРАТА.

В него отново изгряха звездите от зората на нашенската чалга. Изпяха се култови песни, а публиката в студиото буквално ревеше от удоволствие.

От коментарите в социалната мрежа става ясно, че и зрителите пред екраните са се забавлявали на мах, а отрицателните и обидни писания са сведени до минимум, вероятно заради това, че който не „диша“ този стил, когато е „прецъкал“ с копчето и видял темата, просто е затворил канала.

Подобно шоу наистина не беше правено досега – в един формат да се съберат всички изпълнители, поставили началото на огромно течение в цялостната култура на народа ни, белязали с музиката си забавлението на повечето българи вчее десетилетия наред.

Ослепителната Ивет Лалова прие романтична покана от Митко Рачков

Снощи песните им припомниха картини от 90-те, когато България беше изпъстрена с всякакви пазари и базари, а от сергиите, колкото позволяваше „силата“ на техниката, на максимални децибели, неистово гърмяха изпълнения, възпяващи мутренското време, пошлостта и лошия вкус.

На сцената Митко Рачков покани Тошко Тодоров, „възпял“ лирическата героиня Радка-пиратка. След него Руслан Мъйнов качи публиката в залата „Горе на черешата“.

И не че сред изпълнителите няма прекрасни гласове и талантлив музиканти, като Деси Слава, утвърдила се през годините като една от иконите на балканската музика. Нейните изпълнения се отличават със силна динамика и дълбока емоционалност, които карат публиката да настръхва.

Зазвуча и легендарният текст от песента „Мой ангеле“, „изплакана“ от специфичния глас на Сашо Роман. На сцената излязоха още Илиян Михов- Баровеца, който се изяви с джаз, класика и любимо българско парче, последван от емблематичния Валдес, за когото публиката казва, че изглежда той все още пребивава в деветдесетте и се е представил като доста арогантен и невъзпитан човек, броящ пачките от чувалите. Сред поканените беше и Кондьо, Лия и големия цигански оркестър Рико Бенд с трима вокалисти.

Хората обаче се запитаха къде останаха Тони Дачева, Глория, Насти, Щилиян, оркестър Кристали… и техните култови песни от 90-те. Плеядата от изпълнители на подобна музика беше доста обширна и вероятно няма как всички вкупом да присъстват в едно шоу, а може и някои да са отказали участие знае ли се…


image0 (9K)